Zoeken

TRAINEN VOLGENS DE NIEUWSTE INZICHTEN
- Waarom je eigenlijk zonder beloning je hond zou moeten trainen;
- Waarom oogcontact voor een mens-hond relatie zo belangrijk is;
- Waarom een gezonde darmflora van essentieel belang is;
Waarom je de hond de ruimte moet geven om zichzelf te zijn;
- Hoe je voorkomt dat je hond aan de lijn trekt.

Wil jij ook een verdieping in de relatie met je hond? Ik geef je inzicht in de belevingswereld van je dier om te kunnen afstemmen op zijn of haar gevoelens. Door het gedrag te leren lezen ga je je hond beter begrijpen. Geef je hond de tijd en de ruimte om zichzelf te zijn, zodat er een mooie mens-hond relatie ontstaat. Slechts vier elementen die ervoor zorgen dat je hond vitaal en in balans is.

De ontwikkelingen in de hondenwereld staan niet stil. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht wat vertaald is naar een nieuwe manier van omgang met je hond. Ik werk volgens deze nieuwe inzichten. Door te voorzien in de natuurlijke behoeftes van je hond des te fijner hij zich voelt. Een omgang vanuit wederzijds vertrouwen en respect, in plaats van dat wij onze wil opleggen. Er ontstaat ontspanning, rust en veiligheid. Stap over van commando's naar begeleiding. Durf de controle los te laten en geniet van het wezen hond. Je wordt er dubbel en dwars voor beloond!!

- een hond die voor je door het vuur gaat
- een hond die straalt en zichtbaar gelukkig is
- een hond die op hoge leeftijd gezond en vitaal blijft
- een innige band plus een hond die heel graag met je samenwerkt

Je krijgt inzicht in de behoeftes en talenten van je hond en leert deze zo optimaal mogelijk te benutten. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van klassieke conditionering om controle over het dier te krijgen. Ook het beloningssysteem is anders dan dat je gewend bent. De achterliggende gedachte is dat de band die tussen jou en je hond ontstaat, primair gericht is op begrip, vertrouwen en samen plezier maken! Vergelijk dit maar eens met de vriendschap tussen jou en je goede of beste vriend.
Vriendschap ontstaat doordat je elkaar graag mag. Interesses zijn vaak hetzelfde en jullie steunen elkaar. Die relatie werkt vast niet door het uitdelen van bevelen en alles maar opvolgen wat de ander eist. Ook het geven van snoepjes draagt daar niet aan bij, jullie mogen elkaar of niet.  Zo werkt dit ook met honden. In de Blaftraining zijn vier elementen verwerkt:

Balans
Lichaamstaal,
A
andacht
Fitness  
Balans staat voor evenwicht. Je leert rust en ontspanning in het leven van je hond te brengen, stress te herkennen en te verlagen. Lichaamstaal voor verbinding met de hond / herkenning van de hondentaal. Aandacht voor de gezondheid en veiligheid. Fitness voor de conditie van je hond. Vier elementen die ervoor zorgen dat je hond vitaal en in balans is.

Een stabiele basis begint bij het invullen van de behoeftes van je hond. Bij Passie voor Dieren leer je hoe honden onderling communiceren en hoe je de vier elementen kunt toepassen. Wanneer je hond je als een natuurlijke bege(leider) ziet, wordt acceptatie vrij gemakkelijk. Denk hierbij aan het komen als je hem roept, alleen thuis kunnen zijn of wandelen zonder trekken. Wil jij ook onbezorgd kunnen genieten van je hond? Neem dan contact met mij op. Je wordt je bewust van je houding ten opzichte van jouw dier. 


Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852