Zoeken
DE OUDERE HOND
 
Vanaf 8 jaar noemen we de hond een senior en sommige grote rassen zijn dit al met 5 jaar. Sommige tekenen van veroudering zijn makkelijk te herkennen. De eerste grijze haartjes zijn in zicht en de hond is minder actief en slaapt veel. De snelheid van veroudering kan per hond en ras verschillen. De leefomstandigheden, voeding en erfelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. Grote rassen worden gemiddeld genomen minder oud dan kleine rassen. Naarmate een hond ouder wordt kunnen er veel kwaaltjes en gezondheidsziektes optreden.
 
Gewichtstoename, gebitsproblemen, hartaandoeningen, vermindering van gehoor en zichtvermogen, huidziekte, lever- en nierproblemen, suikerziekte, staar maar ook dementie, gezwellen en tumoren komen voor.
Belangrijk om de hond goed te blijven observeren. Niet ieder dier laat goed merken wat ie mankeert. Ook stress helpt niet mee aan de gezondheid, dit veroorzaakt vaak maag- en darmproblemen. Zorg ervoor dat u uw hond geestelijk en lichamelijk actief houdt, aangepast aan de behoeftes.

Om de gezondheid van uw hond goed te waarborgen, kan ik u hierin begeleiden. Advies op maat op het gebied van rust, voeding en beweging. Ik bekijk het dier in zijn totaliteit en zal indien nodig ook kruiden, voedingssuplementen, Bachbloesems of wellness behandelingen hiervoor inzetten.
Passie voor Dieren 
Balance & Care for Animals 

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Burdineweg 7, 9078PW Oudebildtzijl, Friesland, 06-105 65 852