Zoeken
   

KONIJNEN TRIMMEN
Soms heb je hulp nodig bij de vachtverzorging van je konijn, vooral bij langharige vachten. Konijnen, maar ook cavia's kunnen veel losse onderwel hebben. Angora konijntjes hebben dagelijks onderhoud nodig, Teddy Widders op zijn minst één keer per week. Wanneer de klitten niet op tijd verwijderd worden, ontstaan er vacht- en huidproblemen.

Juist vanwege de rui is het verstandig om je konijntje om de drie maanden te laten (bij)knippen. Gebeurt dit niet, dan begint de wol te klitten en vervolgens te vervilten. Het dier kan zich veel minder goed bewegen en raakt zijn warmte niet meer kwijt, het stopt met eten en sterft. Met vachtverzorging voorkom je een hoop ellende (huidaandoeningen, spijsverteringsproblemen en pijnlijke klitten). Je kunt je konijntje al vanaf acht weken aan het knippen laten wennen. 

 
Vachtbehandeling bij Passie voor Dieren
ontwollen, knippen, inkorten, effileren, klitten verwijderen

Verharing kort- en langharige vacht
Konijnen ruien 1x per 3 mnd en cavia's 2x per jaar (voor- en najaar).
 
Onderhoud
L
osse haren en klitten verwijderen en het inkorten van de vacht aan de achterkant. Hierdoor kan er geen urine of ontlasting in de lange haren achterblijven, waardoor vliegen worden aangetrokken. Vliegen leggen eitjes in de vacht en wanneer de larven uitkomen vreten ze zich door de huid heen en kunnen zo de binnenkant van je dier aantasten. Lange nageltjes worden bijgeknipt.

Petra, begeleiding van dier én mens
Tel: 06-105 65 852

Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852