Zoeken
Het Voetpad - Vereniging voor Natural Horsemanship
Van Maarten leerde ik hoe je op een eenvoudige manier de band met je paard kan versterken, maar ook hoe de gezondheid op een eenvoudige wijze gecontroleerd kan worden. Het poetsen van je paard in 10 slagen is iets wat ik niet snel zal vergeten, bedankt.

Wim Vonck - Horse Feelings
Bedankt Wim, bij jou leerde ik de basisoefeningen die je op een leuke, speelse manier samen met je paard kunt beoefenen. Oefeningen welke dagelijks in de omgang en tijdens het rijden worden herhaald. Zonder dwang, enkel door middel van positieve aandacht en beloning.

Eva - Paard & Jijeva
Eva leerde ik kennen tijdens de trainingen. Bedankt Eva, voor het inzicht in paardengedrag bij verschillende onderdelen zoals join-up, beleren jong paard, grondwerk en teugelwerk.

Sandra - VOA Trainingen
Een tijdje geleden leerde ik Sandra Boers en haar Peruaanse Paso's kennen van VOA trainingen (Valley Of Angels). Dit kwam doordat ik mijn Paso 'El Guapo' bij haar in training gaf. Gelukkig maar want het is niet alleen voor Guapo goed geweest!  Nadat Guapo intensief door Sandra onder handen is genomen, kreeg ik niet alleen een heel ander paard terug maar heb er zelf ook heel wat van opgestoken. Dit na een aantal dagen verblijf op VOA Trainingen. Ik zat al op de goede weg met trainen, maar zag op bepaalde punten de oplossing niet.

Hoe los je een probleem op, hoe lang moet je doorgaan en op welk moment moet je reageren. Dit soort zaken spelen een belangrijke rol. Bij Sandra leerde ik beter te timen maar ook om geduldiger te zijn, 'engelengeduld' noemt Sandra dit. Geduld op leren brengen is een vereiste wanneer je met paarden omgaat. Leren kijken naar en denken als je paard, nét even een stapje voor zijn, nét even slimmer. Het paard laten nadenken is ook zoiets en alles zonder dwang. De dagen bij Valley Of Angels (VOA), waren behoorlijk intensief maar had ze niet willen missen! Trainen met feedback en de filmpjes bespreken, daar leer je heel van. Sandra, bij deze wil ik je heel erg bedanken voor je 'engelengeduld', de tips en alle tijd die je erin gestoken hebt!

  
Passie voor Dieren
Balance & Care for Animals 

Waar het welzijn van uw dier voorop staat!
Westoverledingen +31 (0)6-105 65 852