Keltisch zeezout

keltisch zoutZouten zijn onmisbaar voor ons lichaam. Zout bevat een aantal essentiële mineralen en spoorelementen. Enkele hiervan noemen we ook wel elektrolyten. Deze zorgen voor een goede prikkeloverdracht van de zenuwen. Met veel water drinken, verdwijnt er via de urine heel veel mineralen en elektrolyten, waardoor uw gezondheid afneemt in plaats van toeneemt. Door toevoeging van het juiste zout zal uw lichaam u zeer dankbaar zijn en zal uw concentratievermogen toenemen.

Welk zout?
In de supermarkt zijn alleen bewerkte vormen van zout verkrijgbaar. Natuurlijk zout is minder wit van kleur. Ook zeezout heeft een bewerking ondergaan en bestaat slechts uit Natriumchloride. Het beste is compleet zout dat de mineralen in ons lichaam aanvult in plaats van ontneemt.

Keltisch zeezout
Keltisch zeezout wordt zongedroogd en bevat 84 mineralen en spoorelementen. Een van deze mineralen is magnesium wat sterk sterk de bloeddruk verlaagd. Bloeddruk verhogend zout is het standaard tafelzout die we in de supermarkten aantreffen. Het zout in de supermarkt is sterk bewerkt en bestaat uit natrium en chloride. Herkenbaar aan de fijne structuur en de witte kleur. Ook het grove zout kan sterk bewerkt zijn. Goede kwaliteit is lichtgrijs en zelfs wat nattig.

Sole
Dit kunt u maken van Keltisch zeezout door een glazen (jam)pot voor 1/3e te vullen met zout en 2/3e met water. Goed schudden en pas wanneer er een dun laagje op de bodem met zout verschijnt dan is het water verzadigd van het zout. Zeezout opgelost in water is sterk alkalisch en kan helpen uw lichaam de juiste zuur-basen balans te laten behouden. U kunt dagelijks een theelepel van de zoutoplossing in de ochtend en avond aan een glas water toevoegen. De zoutoplossing dient wel op een koele en donkere plek bewaard te worden. Dit ter voorkoming van algenvorming.

Voor meer informatie over keltisch zeezout kijk eens op de site van http://www.keltischzeezout.com bij vraag & antwoord.

Eén antwoord op “Keltisch zeezout”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*